Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Foglalkozás egészségügy linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Foglalkozás egészségügy képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: foglalkozasegeszsegugy.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 141 db
 RP-info szoftver

RP-info szoftver

Legújabb termékünk az RP-info szoftver, melyet a Magyar Orvosi Kamara ingyenesen biztosít minden orvos számára. Az RP-info szoftver RP-info egyedülálló módon rendszerezi és szintetizálja az orvosok számára a hétköznapi munkájukhoz szükséges információkat: a rendeleteket, a protokollokat és a gyógyszeradatokat. A szoftver letölthető a Magyar Orvosi Kamra honlapjáról, és bármilyen vényíró mellett használható. A program segítséget nyújt az orvos szakmai kérdések, valamint a gyógyszeradatok gyors megválaszolásában. Jelenleg teszt üzemmódban működik a Hol kapható? funkciógomb, amelynek segítségével az orvos lekérdezheti a rendszerből, hogy a receptre felírt gyógyszer melyik patikában kapható. A rendszert az orvosi igények alapján folyamatosan fejlesztjük, hogy valóban egy felhasználóbarát, az orvosi igényeket kiszolgáló szoftver legyen forgalomban.

27/1995. (VII. 25.) NM rendelet

27/1995. (VII. 25.) NM rendelet

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 58. §-ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem el: 1. § (1) Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás nyújtására a foglalkozás-egészségügyi szolgálat (a továbbiakban: szolgálat) jogosult. (2)1 A szolgálat a) foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást nyújtó szolgálat, b) foglalkozás-egészségügyi központ, c) foglalkozás-egészségügyi szakellátási szolgáltatást nyújtó szolgálat formájában működhet. (3)2 A szolgálat a) foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást nyújtó szolgálatként a 4. § szerinti feladatokat látja el; b)3 foglalkozás-egészségügyi központként az a) pontban foglaltakon túl munkahigiénés és ba) pszichológiai, és/vagy bb) ergonómiai, és/vagy bc) toxikológiai, és/vagy bd) munkabiztonsági szolgáltatást nyújt;

33/1998. (VI. 24.) NM rendelet

33/1998. (VI. 24.) NM rendelet

1. § E rendelet alkalmazásában: a) munkaköri alkalmassági vizsgálat: annak megállapítása, hogy egy meghatározott munkakörben és munkahelyen végzett tevékenység által okozott megterhelés a vizsgált személy számára milyen igénybevételt jelent és annak képes-e megfelelni; b) szakmai alkalmassági vizsgálat: a szakma elsajátításának megkezdését megelőző, illetőleg a képzés és az átképzés időszakában az alkalmasság véleményezése érdekében végzett orvosi vizsgálat; c) személyi higiénés alkalmassági vizsgálat: annak megállapítása, hogy a járványügyi szempontból kiemelt munkaterületen munkát végző személy fertőző megbetegedése mások egészségét nem veszélyezteti, illetve meghatározott esetekben kórokozó hordozása mások egészségét nem veszélyezteti; d) munkát végző személy: aki nem szervezett munkavégzés keretében járványügyi szempontból kiemelt munkaterületen tevékenységet folytat; e)1 szakképző intézmény: a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 4. § (1) bekezdése szerinti intézmény; f) tanuló: minden szakmunkás-, szakközépiskolai, szakiskolai és speciális szakiskolai, illetve egyéb szakmai jellegű képzésben és átképzésben részesülő személy; Folytatásért kattintson a linkre.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
77 Munkaruha

77 Munkaruha

Cégünk több éve foglalkozik munkaruha és kiegészítők forgalmazásával. Az elmúlt években, elsősorban nagykereskedésekkel és viszonteladókkal vettük fel a kapcsolatot. Mivel munkaruha terén nagy igény merült fel egy-egy darab munkaruha megvásárlására, 2009-ben létrehoztuk munkaruha weboldalunkat. Itt nincs munkaruhából minimum rendelésszám, nyugodtan rendelhet bárki igényei szerint annyit amennyit szeretne. Mindemellett továbbra is keressük viszonteladói partnereinket az ország egész területéről.

89/1995. (VII. 14.) Korm. rendelet

89/1995. (VII. 14.) Korm. rendelet

1. §1 E rendelet hatálya a)2 munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.) hatálya alá tartozó munkáltatókra - ide nem értve a honvédség, a rendőrség, a hivatásos állami és önkormányzati tűzoltóság, a polgári védelem, a büntetés-végrehajtás szerveit, valamint a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat -, és b)3 a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvényben, továbbá végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott feladatainak ellátásával összefüggésben a megyei (fővárosi) munkaügyi központokra és a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala foglalkoztatási, munkaerőpiaci feladatokat ellátó ágazati szakigazgatási szervére, valamint a települési önkormányzat által szervezett közcélú foglalkoztatással összefüggésben a települési önkormányzatokra, és c) a szakképzést folytató intézményekre - ide nem értve a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 2. §-a (1) bekezdésének a)-c) pontjai szerinti intézményeket (a továbbiakban: szakképző intézmény) -, és d) a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtókra terjed ki.

A hatóság orientált munkavédelem

A hatóság orientált munkavédelem

Cégünk teljes körű munkavédelmi szaktevékenységgel foglalkozik. Munkánkat a munkavédelmi hatóság szempontjai szerint végezzük. Ez azt jelenti, hogy egy adott munkahelyen olyan szemlélettel tartunk például munkavédelmi bejárást, ahogyan egy munkavédelmi felügyelő tenné. Szóban és írásban hívjuk fel azokra a hiányosságokra a figyelmet ami egy esetleges munkavédelmi hatósági ellenőrzéskor büntetési tétel lehet, illetve amik megakadályozhatják az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek a megvalósulását. Az általun készített munkavédelmi dokumentációk minden esetben megfelelnek a hatályos törvényeknek, jogszabályoknak. Árképzési stratégiánk az ésszerűség alappillérére támaszkodik.

A kardiológiai kockázatbecslés

A kardiológiai kockázatbecslés

Szeptember utolsó vasárnapján, a Szív Világnapján szembesülnünk kellett azzal, hogy a magyarok több mint fele szív- és érrendszeri betegségekben hal meg, napi 70 embert éri hirtelen szívhalál. Dr. Ádám Zsófia, az Oxygen Medical kardiológusa arról a kockázatbecslésről beszélt, amelyből kiderül, milyen esélyünk van egy súlyos, akár életet veszélyeztető betegségre. A tünetek gyakran későn jelentkeznek A kardiológiai kockázatbecslés a szív- és érrendszeri megbetegedések várható előfordulását vizsgálja. A hajlamosító tényezők felismerésével és kezelésével a betegség megelőzhető. A kockázatszámítás nemzetközileg egységesen történik, előzetes konferenciák konszenzusai alapján. A beteg szükséges vizsgálati adatait figyelembe véve a kockázatot számszerűsítjük, az elkövetkező években a betegség várható megjelenését százalékban fejezzük ki, majd az eredmény alapján alacsony és magasabb kockázatú csoportokat alakítunk ki.

A meditáció jótékony hatása

A meditáció jótékony hatása

Amikor értelmünket nyugodttá és csendessé tudjuk tenni, érezni fogjuk, hogy egy új teremtés virrad föl bennünk. Ha az értelem üres és békés, és egész lényünk egy üres edénnyé válik, akkor belső lényünk végtelen békét, Fényt és üdvösséget tud lehívni, hogy belefolyjék ebbe az edénybe, és megtöltse azt.

A törvényi kötelezettségből fakadó kockázatbecslés

A törvényi kötelezettségből fakadó kockázatbecslés

Cél: A törvényi kötelezettségből fakadó kockázatbecslés elkészítése és évenkénti felülvizsgálata Végeredmény: Az ÁNTSZ a működési engedély kiadásától számított egy éven belül minden fogászati rendelőtől megköveteli a kockázatbecslése elkészítését és annak évenkénti felülvizsgálatát. Tevékenység: A kockázatbecslés elkészítése a tulajdonos vagy a rendelő felelős vezetői számára bír kiemelt jelentőséggel, hiszen munkavédelmi szempontból ők felelnek a rendelőben dolgozókért. A törvény előtt csak akkor vonhatóak felelőssége egy nem várt munkabaleset bekövetkezéséért, ha nem tettek meg minden a kockázatok felméréséért és azon minimalizálásáért. A kockázatbecslés elkészítése így tehát nem csak egy szükségtelen adminisztrációs teher, amit megkövetel az ÁNTSZ, hanem egy bizonyító erejű dokumentum, amelyben a felelős vezető igazolni tudja, hogy törvényben leírt módon tett eleget a munkavállalók biztonságnak szavatolási kötelezettségért. Ez jelentős mértékben csökkenti a felelősségre vonhatóságot és az esetleges munkaügyi peres eljárások esélyét. Fontos azonban, hogy ez a dokumentum ne csak fióknak szülessen meg, hanem az publikus legyen a szervezet minden tagja számára.

Hirdetés
Ádám Egészségház

Ádám Egészségház

Az üzemorvos tevékenységi körbe tartozik a munkakörnyezet okozta és a munkavégzésből származó megterhelések kivizsgálása, a munkahelyi káros tényezők felkutatása, a folyamatos ellenőrzés, és a munkát végző személyek munkaköri egészségi alkalmasságának megállapítása és ellenőrzése. Az üzemorvos szakorvos feladatai 1. Munkaköri alkalmassági vizsgálatok végzése a dolgozók belépésekor, munkaköri változás esetében, távozó dolgozók egészségügyi állapotának rögzítése a későbbi reklamációk elkerülése érdekében 2. Foglalkozási betegségek kivizsgálása, okok, összefüggések keresése 3. Tanácsadás: védőfelszerelésekkel, munkakörülményekkel kapcsolatban, veszélyforrások feltárása 4. Biológiai monitorozás 5. Targoncavezetői, gépjárművezetői engedélyek, egészségügyi könyvek érvényesítése 7. Védőoltások beadása További feladatai: ? részt vesz a berendezések és gépek munkavédelmi üzembe helyezésén ? egyéni védőeszközök, munkaeszközök, technológia berendezések rendeltetésszerű alkalmazása során a veszélyek kiszűrése ? részt vesz a munkahelyi kockázatértékelés elvégzésében, felülvizsgálatban ? elvégzi a megelőzési stratégia munkaegészségügyi tartalmának kialakítását

Alkalmassági

Alkalmassági

Megismerhetik a vezetői engedélyek fajtáit (pl. az ideiglenes vezetői engedély), a vezetői engedély egyes kategóriákba, alkategóriákba és kombinált kategóriákba sorolt járművek kibocsátásának eljárását. A gépjárművezetői blokkban a vezetői engedélyek (jogosítvány) megszerzéséről és a járművezető egészségi alkalmassági vizsgálatáról, annak esedékességéről is szó esik.

Alpha-Stim? - depresszió gyógyítása

Alpha-Stim? - depresszió gyógyítása

Kezelje pánikbetegségét, depresszióját és szorongását kockázatmentes mikroáramos terápiával! Alternatívát jelent a hagyományos kezelésekre, mellékhatások nélkül. Az Alpha-Stim? az idegrendszer finomhangolásával segíti az ingerületátvivő anyagot termelődését, mely központi szerepet játszik a depresszió és a szorongás kezelésében, a pánikbetegség kezeléséről nem is beszélve. Könnyel elsajátítható módszer, melyet otthonában is alkalmazhat. Referenciáink tanúskodnak a módszer eredményességéről! Intsen búcsút a neurotikus és hangulatzavaroknak az Alpha-Stim?-mel.

Amit tudni kell

Amit tudni kell

Amit a foglalkozás egészségügy vizsgálatairól tudni érdemes A foglalkozás egészségügy kérdéseit törvény szabályozza. A munkavédelemről szóló 1993. Évi XCIII. Törvény, a foglalkozás egészségügyi ellátásról szóló 27/1995. NM, a 89/1995. Kormányrendelet és a 33/1998.(VI. 24.) NM értelmében minden munkáltató számára, aki szervezett munkavégzés keretében munkavállalót foglalkoztat, kötelező a munkaköri alkalmassági vizsgálatok biztosítása munkavállalói számára. A véleményezést első fokon a foglalkozás- egészségügyi alapszolgáltatás szakorvosa végzi. Rendelőnkben eddig is számos cég részére végeztünk foglalkozás-egészségügyi alapellátást. Ezt a szolgáltatásunkat igénybe vevőknek biztosítjuk, hogy a kiszűrt dolgozóknak, helyben tudjuk a további szakorvosi vizsgálatokat elvégezni. A munkahely tartalmi és helyi ismeretében az ott dolgozókat a foglalkozás egészségügyi kategóriák (A-B-C-D) valamelyikébe kell sorolni.

Anima foglalkozás egészségügy

Anima foglalkozás egészségügy

Üdvözöljük foglalkozás-egészségügyi honlapunkon! Információs oldalunkon tájékozódhat foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásainkról és reményeink szerint hasznos általános képet kap a munkavégzéshez kapcsolódó orvosi ellátás egyre fontosabb területéről. A 21. században kiemelt feladat a betegségek megelőzése, illetve az egészségi állapotban bekövetkező kóros elváltozás minél előbbi felderítése, kezelése, gondozása. Ezt a célt szolgálja a munkáltatóknak előírt törvényi kötelezettség is, mely szerint kötelező biztosítani munkavállalói részére a foglalkozás-egészségügyi ellátást. Ez a terület fontos, hiszen a megelőzés - bár energiát és odafigyelést igényel - mindig jobb és könnyebb megoldás, mint az utólagos kezelés. Fő céljaink között a következő témákról talál bővebb információt honlapunkon: Munkaalkalmasság vizsgálata: Az ellátás során a munkavállaló munkaköri alkalmasságának előzetes vizsgálata a legelső alkalom, amikor lehetőség nyílik az orvosi konzultációra. Ennek megfelelően egy átfogó vizsgálatot jelent mindenki számára. Megelőző tevékenységek: Fontosnak tartjuk, hogy a munkavállaló, a munkáltató és az orvos együttműködésével minél hatékonyabban megelőzhessük a megbetegedéseket. A megelőzés mindig jobb megoldás, mint az utólagos kezelés.

Aniron

Aniron

Célunk a járóbeteg ellátás széles körének biztosítása az egészségközpontot felkereső magánszemélyeknek és vállalatoknak. Kiváló, magas szakmai tudású, nagy tapasztalattal bíró orvosok, és asszisztensek, a legmodernebb diagnosztikai és kezelési eljárások, kiváló minőségű eszközök alkalmazásával garantálják a magas színvonalú ellátást. Komplex szakorvosi ellátást nyújtó rendelőinkben nyugodt, igényesen kialakított, kulturált környezetben várjuk leendő kedves Pácienseinket. Autóval érkező pácienseinket kiváló parkolási lehetőség fogadja. Szolgáltatásaink természetesen térítéskötelesek. Ezért az összegért azonban Ön azt kapja és olyan minőségben amit joggal vár el Európában a 21. században. A szakrendelések bejelentkezés alapján vehetők igénybe, előre egyeztetett időpontokban. Arra törekszünk, hogy rövid várakozási idővel, egy helyen a lehető legtöbb szakellátás, diagnosztikai vizsgálat elérhető legyen, és az elfoglalt napirendű Pácienseink is eljuthassanak a rendelésre.

Ao Tori Kft.

Ao Tori Kft.

Cégünk 1995 óta működik, és kezdetben csak foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtottunk. Megtanultunk amerikaiakkal gondolkodni, németekkel dolgozni, japánokkal szót érteni, azaz sok jó nemzetközi tapasztalatot szereztünk. Általuk megismertük sok ország egészségügyi rendszerét, és ezeket ma már mi tanítjuk a többi kelet-európai országnak. Tudjuk mi a minőségbiztosítási audit, és ma már mi auditálunk sok országban. Igazodtunk az igényekhez: ergonómiai tapasztalatokat szereztünk, és ma már aktívan részt veszünk felmérésekben, tanácsadásban. Mentálhigiénés szakemberünk segélyszolgálatot biztosít, illetve segítő beszélgetésekre fogadja a rászorultakat. Részt veszünk az országos dohányzás leszoktatási programban, és e 'hálátlan', nehéz feladatot sikerként éljük meg, hisz már több tíz embert segítettünk a gyötrelmes absztinenciához. Minden foglalkozás-egészségügyi szakemberünk belgyógyászati szakvizsgával is rendelkezik, így igény szerint betegrendelésünk is van, nem kis örömére a munkáltatónak, hisz a táppénzes napok száma érezhetően csökkent. Az évek során szűrések egész sorát végeztük el (choleszterin, méhnyak rák, nőgyógyászati, csontsűrűség, prosztata rák, allergia, érbetegségek stb.) Partnereink megrendelésére egészségfelmérést (manager szűrés) szervezünk és végzünk.

Ao Tori Kft.

Ao Tori Kft.

Cégünk 1995 óta működik, és kezdetben csak foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtottunk. Megtanultunk amerikaiakkal gondolkodni, németekkel dolgozni, japánokkal szót érteni, azaz sok jó nemzetközi tapasztalatot szereztünk. Általuk megismertük sok ország egészségügyi rendszerét, és ezeket ma már mi tanítjuk a többi kelet-európai országnak. Tudjuk mi a minőségbiztosítási audit, és ma már mi auditálunk sok országban. Igazodtunk az igényekhez: ergonómiai tapasztalatokat szereztünk, és ma már aktívan részt veszünk felmérésekben, tanácsadásban. Mentálhigiénés szakemberünk segélyszolgálatot biztosít, illetve segítő beszélgetésekre fogadja a rászorultakat. Részt veszünk az országos dohányzás leszoktatási programban, és e 'hálátlan', nehéz feladatot sikerként éljük meg, hisz már több tíz embert segítettünk a gyötrelmes absztinenciához. Minden foglalkozás-egészségügyi szakemberünk belgyógyászati szakvizsgával is rendelkezik, így igény szerint betegrendelésünk is van, nem kis örömére a munkáltatónak, hisz a táppénzes napok száma érezhetően csökkent. Az évek során szűrések egész sorát végeztük el (choleszterin, méhnyak rák, nőgyógyászati, csontsűrűség, prosztata rák, allergia, érbetegségek stb.) Partnereink megrendelésére egészségfelmérést (manager szűrés) szervezünk és végzünk. Nekem mint vezetőnek a mottóm: lehet jól is csinálni ami kötelező.

Tuti menü