Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Foglalkozás egészségügy - Cikkek képes leírás - Foglalkozás egészségügy.tlap.hu
részletek »

Foglalkozás egészségügy - Cikkek - Foglalkozás egészségügy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: foglalkozasegeszsegugy.tlap.hu » Foglalkozás egészségügy - Cikkek
Keresés
Találatok száma - 9 db
A meditáció jótékony hatása

A meditáció jótékony hatása

Amikor értelmünket nyugodttá és csendessé tudjuk tenni, érezni fogjuk, hogy egy új teremtés virrad föl bennünk. Ha az értelem üres és békés, és egész lényünk egy üres edénnyé válik, akkor belső lényünk végtelen békét, Fényt és üdvösséget tud lehívni, hogy belefolyjék ebbe az edénybe, és megtöltse azt.

Arcdiagnosztika

Arcdiagnosztika

Arcunkon nem csak az érzelmek mutatkoznak meg, hanem a hiánybetegségek is. Cikkünk első részében az 5000 éves múlttal rendelkező kínai arcdiagnosztikára támaszkodva a betegségekre utaló jeleket vesszük sorra, a második részben a személyiségünkről árulkodó arcelemzésről írunk. Ahogy a talpon, a tenyéren, a fülön, vagy a szemíriszen, úgy az arcon is ott rejtőznek láthatatlanul testünk belső szervei. Így, aki ennek tudatában van, akár saját magát is elemezheti, ha megjelenik az arcán valamilyen elváltozás. A kínai arcdiagnosztikát figyelembe véve Wilhelm Heinrich Schüssler alkotott maradandót, aki azzal egészítette ki az ősi tudományt, hogy a különféle ásványi anyagok hiánya súlyos betegségeket okozhatnak a szervezetben. 12 szöveti só terápiás rendszerét dolgozta ki homeopátiás formában. Aki bizonytalan az öndiagnózisban, forduljon homeopata szakemberhez! Komoly probléma, vagy az arcon meglepően gyorsan kialakuló változással természetesen szakorvost kell felkeresni.

Átalakul a foglalkozás-egészségügyi szolgálat

Átalakul a foglalkozás-egészségügyi szolgálat

A Nemzetgazdasági Minisztérium még a költségvetési törvény benyújtásakor jelezte, hogy megszünteti több háttérintézménye önállóságát, és egyetlen nagy, ismeretlen időben és hatáskö-rökkel, anyagi háttérrel felálló intézménybe vonja össze az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetet, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatalt. Arról még kevesebbet tudni, hogyan is működne a gyakorlatban a tucatnyi eltérő feladatkört egybegyúró óriáshivatal. Az azonban egyre nyilvánvalóbban látszik, hogy a minisztérium mindinkább feláldozza a korábban meglévő és jól-rosszul, de legalább működő munkavédelmi és foglalkozás-egészségügyi szakorvosi szolgálat preventív munkája eredményeképp az egészségügyi kasszában jelentkező nemzet-gazdasági megtakarításokat -írja a Napi Gazdaság.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Az 5 legsúlyosabb betegség

Az 5 legsúlyosabb betegség

A stressz nehezen megfogalmazható pszichológiai szindróma. Ennek oka az emberi különbségekben keresendő. Minden egyes ember másképp reagál az őt ért negatív külső hatásokra. Nagy általánosságban azért elmondható, hogy azokban az esetekben beszélhetünk stresszről, ha meglehetősen hosszan tartó idegességet, feszült lelkiállapotot okoz egy külső körülmény miatti negatív inger. A londoni Kings College kutatóinak vizsgálatai szerint a felfokozott munkahelyi stressz a pályakezdő fiatalok esetében megduplázza a depresszió, illetve a szorongásos betegségek kialakulásának esélyét. A tanulmány arra is rámutatott, hogy nem feltétlenül azok az emberek vannak csak kitéve a munkahelyi stressz által okozott depresszió veszélyének, akik vezető pozíciót töltenek be - például menedzserek, igazgatók. A szorongásos betegségek kialakulásának legfőbb oka a bizonytalan határidők, valamint az elbocsátástól való félelem által okozott stressz. Ráadásul ezek a pszichés problémák nem csupán a munkavállalókra és munkaadókra jelentenek veszélyt, hanem igen komoly gazdasági jelentőséggel is bírnak: csak Nagy-Britanniában évi 12 milliárd font anyagi kár származik az ilyen jellegű betegségekből fakadó munkakiesések miatt.

Egészséges életmód

Egészséges életmód

Ha minél több esztendőt szeretnél, egészségügyi problémák nélkül megérni, ne gondolj úgy a jövőre, mint egy távoli, kiszámíthatatlan dologra. Amit a húszas-harmincas éveidben megteszel az egészségedért, az hatással lesz a szervezeted működésére a későbbiekben. Bár a genetikai adottságaidon nem változtathatsz, az életmódodat alakíthatod úgy, hogy elkerüljenek a krónikus betegségek. Számos dolog befolyásolhatja az egészségedet melyekre tanácsos odafigyelned, hogy még akár 10 évvel is meghosszabbíthasd az életedet! Nézd meg, melyek ezek! Kevés alvás A kevés vagy nem kielégítő alvás hosszabb távon a keringési rendszert érintő problémákat, elhízást okozhat - megrövidítve ezzel az életedet. Próbálj meg minden nap azonos időben feküdni és kelni, így beáll a szervezeted és egy idő után hozzászoksz, így nem lesz olyan nehéz a reggeli kelés. Ráadásul energikusabb is leszel, ha kipihent vagy. Vörösbor A vörösbor a benne lévő polifenolnak köszönhetően antioxidáns hatással bír. Fogyassz belőle rendszeresen egy-egy pohárral, és szervezeted könnyebben veszi fel a harcot a szabadgyökökkel. Nézd meg itt a vörösbor jótékony hatásait! egészség, megelőzés

Fejgörcs

Fejgörcs

Ön hány laikusnak próbálta már elmagyarázni, hogy mekkora különbség van a migrén és a fejfájás között? Előfordult már Önnel, hogy olyan erősen törtek Önre a migrénes rohamok, hogy nem tudta tökéletesen elvégezni a munkáját? A magánéletében szeretteivel nem tudott együtt lenni, esetleg le kellett mondania egy családi programot, mert annyira kínozták a Attól függetlenül, hogy a legutóbbi alkalommal milyen okból érezte azt, hogy most igazán rosszkor jött ez a migrén, biztos vagyok benne, hogy nagyon bosszantó, amikor látja, hogy néhány embernek fogalma sincsen arról, hogy mi is valójában a migrén, és mekkora fájdalommal jár. Az emberek döntő többségének pár havonta alakul ki a fejfájása a stressz vagy egy nátha miatt, amitől egyetlen fájdalomcsillapító gyógyszer hatására 10 perc alatt megszabadul. Nekik nagyon nehéz elmagyarázni, hogy Ön nem mazochista: azért nem vesz be egy újabb fájdalomcsillapítót, mert a migrén nem múlik el tőle.

Infó portál

Infó portál

Jelen áttekintés célja, hogy a foglalkozás-egészségügyi szolgálat legfontosabb, munkahelyi kémiai biztonsággal összefüggő és jogi szabályozókban is megjelenő feladatait összefoglalja. Ez a szummáción túl azért is lényeges, mert tapasztalataink szerint tíz évvel a kémiai biztonságról szóló törvénynek és végrehajtási rendeleteinek megjelenését követően még mindig a munkahelyi kémiai biztonság a munkaegészségügy 'sötét foltja' mind a munkaadók, mind-sajnálatosan-a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatók jó része számára.

Káros a stressz az egészségre

Káros a stressz az egészségre

Kijelenthetjük, hogy tartósan stresszes környezetben élünk. Mindennapjainkat egyszerűen átszövi a stressz. A stressz hatásának hatalmas szerepe van a betegségek kialakulásában és lefolyásában, főleg a napjainkban csak úgynevezett civilizációs betegségeknél. Mai világunkban a betegségek megjelenése, lefolyása, gyakorisága és más betegségekkel való kapcsolata megváltozott. Ennek több okai is van: életünk felgyorsult, ételeink megváltoztak, a környezeti ártalmak megsokasodtak, a globális és mikrokörnyezetünk alaposan átalakult. Nem csoda tehát, hogy az Önre zúduló stresszhatások száma, minősége és nagysága megsokszorozódott. A stressz szerepe döntő fontosságú az emberi szervezet működésében: elősegíti a veszély felismerését és az egyénnek a környező világhoz történő alkalmazkodását. Ám a mindennapos tartós, készenléti stressz állapotok károsítják az egészségünket.

Magas vérnyomás

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás veszélyei: A magas vérnyomás napjainkban népbetegség. Kis országunkban végzett vizsgálatok alapján, Magyarországon több tízezer ember hal meg évente szív és érrendszeri betegségben, melynek kiváltó oka a magas vérnyomás. A hipertónia konkrét okát sajnos a legtöbb esetben nem lehet felderíteni. A magas vérnyomás tényezői az öröklött hajlam, a testsúlyfelesleg, a strassz, lelki okok, a mozgás hiánya, az alkoholfogyasztás, a dohányzás mind előidézheti a hipertóniát.

Tuti menü